Windsor is vooral bekend vanwege Windsor Castle, een residentie van het Britse koningshuis.

Windsor Castle 2018.Londen trip menu

Goedkoopste lickets.Lexa.Goedkoopste lickets.Goedkoopste lickets.Welkom bij Dagtrip Londen de laatste update was op

Windsor Castle is een van de residenties van het Britse Hof, de Britse koninklijke familie verblijft hier regelmatig. De geschiedenis van de Windsor Castle. Windsor Castle Hoewel oude kastelen tegenwoordig vaak dienst doen als museum, is dit niet het geval bij Windsor Castle. Dit is immers het oudste bewoonde kasteel van Engeland, het wordt al ruim 900 jaar bewoond. Windsor Castle is het oudste en grootste bewoonde kasteel ter wereld en de officiële residentie van Hare Majesteit de Koningin. De rijke geschiedenis omspant bijna 1000 jaar. Het kasteel heeft een oppervlakte van ongeveer 5 hectare (13 hectare) en bevat • Prachtige State Apartments ingericht met schatten uit de Royal Collection • St George's Chapel (een van de mooiste kerkelijke gebouwen in Engeland en de begraafplaats van 10 monarchen) • Queen Mary's Dolls House, een meesterwerk in miniatuur • De tekeningen Gallery met een tentoonstelling (zie hieronder voor de huidige weergave). Tijdens de wintermaanden zijn er vijf extra kamers, gezamenlijk bekend als de semi-State Rooms, opgenomen in het bezoekerscentrum route. Standaard toelating kosten zijn van toepassing. De Semi-State Rooms zal heropenen op zaterdag 28 september 2013

Londen Toppers.


De bekendste bezienswaardigheid in Windsor is het kasteel van de Koninklijke familie.

Windsor Castle is een van de meest geliefde verblijfplaatsen van de Britse koninklijke familie, naast de officiële residentie Buckingham Palace.Windsor ligt ten zuid-westen van Londen en wordt met name bezocht vanwege het Windsor kasteel. Dit kasteel is een van de residenties van de Koninklijke familie en is het oudst nog bewoonde kasteel ter wereld. Queen Elizabeth verblijft hier vaak in de weekenden. Windsor is prima te bezoeken vanuit Londen en dan ook populair voor een dagtrip. Je bent er ongeveer een halve dag mee bezig als je alleen naar het kasteel gaat.

 

Bezienswaardigheden De bekendste bezienswaardigheid in Windsor is het kasteel van de Koninklijke familie. Het trekt dan ook vele bezoekers. Met name is de zomer staan er lange rijen voor de ticketoffice. Je zal versteld staan hoe lang deze rij wel niet kan zijn! Een Londonpass is dan erg fijn. Je hebt dan fast entry omdat je ticket in de Londenpass zit. Dit betekent dat je langs de rij mag, door een aparte ingang. Daarnaast is je Londonpass tevens je retour treinticket van London naar Windsor. In het kasteel mag je zowel de Stateappartments, Dollhouse als de St. George Chapel bezoeken. Het Dollhouse is het grootste poppenhuis in de wereld en was gebouwd voor Queen Mary tussen 1921-1924. In de winter(oktober tot maart) is het ook mogelijk de Semistate rooms te bezoeken. Deze worden nog steeds gebruikt door Queen Elizabeth om gasten in te ontvangen.

 

Omdat dit kasteel nog steeds in gebruik is, kan het voor komen dat delen gesloten zijn. Indien de State Appartments gesloten zijn, mag je voor 9,30 pond naar binnen. De prijs is normaliter 17 pond. Op de website van Windsor Castle vind je aangekondigd wanneer de voor publiek opengestelde delen van het kasteel, toch gesloten zijn. St. George Chapel is elke zondag gesloten omdat er dan diverse diensten zijn.


Londen Toppers.


Windsor Royal Shopping..

Het bezoeken van de Windsor Castle: De deuren openen voor het publiek om 09 :45 elke dag, inclusief zondag. Vlakbij het kasteel staat Frogmore House. Dit is slechts te bezoeken tijdens de zomeropening, die van te voren bekend worden gemaakt via de website van Frogmore House. Op deze dagen kan je alleen het huis en de tuinen bezoeken. Er is ook een mausoleum waar Albert en Victoria begraven liggen maar deze is zeer beperkt te bezoeken. Gedurende het gehele jaar 2013 zal dit in ieder geval niet mogelijk zijn wegens renovatiewerkzaamheden aan het Mausoleum.

 

Het kasteel ligt pal naast de oude stad van Windsor. Het karakteristieke karakter is bewaard gebleven. Veel van de huizen en straten uit de 17e eeuw zijn nog intact. Het is leuk even door dit oude centrum heen te wandelen.

 

Naast het station vind je Windsor Royal Shopping. Dit is een geheel overdekt winkelcentrum met zowel winkels als terrassen. Hier kun je je prima vermaken tijdens wat minder mooie dagen. Ook de winkelstraten Peascod Street en King Edward Street zijn ideaal voor shopping addicts.

 

Vervoer naar Windsor Windsor is prima te bereiken per trein vanaf Londen. De reis duurt vanaf London Paddington naar Windsor Central ongeveer 40 tot 55 minuten, afhankelijk van de aansluiting die je hebt in Slough. Er gaan namelijk geen rechtstreekse treinen naar Windsor. Je dient altijd in Slough over te stappen. Een enkele reis kost 9 pond. Vanaf Windsor Central station is het kasteel binnen 5 minuten lopen te bereiken. Je hebt ook de mogelijkheid om vanaf London Waterloo naar Windsor af te reizen. Dit kost je echter al snel 1,5 uur en je zal via Kingston moeten overstappen. Bovendien stap je dan uit op Windsor Riverside station. Dit is wat verder lopen. Er gaan ook bussen van Greenline vanaf Victoria Coach station naar Windsor.


Londen Toppers.


Een groot dorp.

Het kasteel werd in 1070 in opdracht van Willem de Veroveraar gebouwd. Niet enkel het kasteel zelf, maar ook het prachtig aangelegde park rondom het kasteel zijn een bezoek meer dan waard. Wat betreft grootte is Windsor een groot dorp, dat stadse kenmerken heeft. Dat komt vooral door de aanwezigheid van veel voorzieningen zoals een winkelcentrum, twee treinstations, meerdere hotels en een theater. Dit is eigenlijk vooral te danken aan de aanwezigheid van het uit 1070 stammende kasteel, dat tot de grootste toeristische attracties uit de regio behoort. Windsor Castle is door haar omvang en de iets hogere ligging vrij dominant aanwezig in Windsor. Het kasteel is momenteel het grootste kasteel ter wereld dat nog bewoond wordt. Het Britse koningshuis is niet permanent aanwezig op Windsor Castle, maar verblijft er wel regelmatig.

 

Bijzondere toeristische attractie De weg naar Windsor Castle is makkelijk te vinden omdat het kasteel de skyline van Windsor domineert. Mede door de omvang en ook door de iets hogere ligging is het kasteel van alle plekken in de stad goed zichtbaar is. Overigens is de toegangsprijs tot het kasteel erg hoog maar een bezoek is zeer de moeite. Er worden ook rondleidingen georganiseerd maar doordat Windsor Castle ook een werkpaleis is kunnen die nog wel eens geannuleerd worden als er plechtigheden plaatsvinden. De te bezoeken onderdelen van het kasteel zijn de St. George’s Chapel, State Apartments, Queen Mary’s Dolls’ House en de Semi-State Rooms.

 

Geschiedenis van de bouw van Windsor Castle Het oorspronkelijke Windsor Castle bestond uit een verdedigingsburcht die in 1070 in opdracht van Willem I de Veroveraar werd gebouwd. Maar na de bouw vonden diverse uitbreidingen plaats zoals aan het eind van de twaalfde en het begin van de dertiende eeuw door Hendrik II en Hendrik III. Uiteindelijk werd het kasteel in de veertiende eeuw door koning Edward III zodanig uitgebouwd dat het voortaan dienst kon doen als Koninklijke residentie. Windsor Castle werd echter hoofdzakelijk gebruikt als tweede woning omdat de meeste vorsten er de voorkeur aan gaven om in Londen in het Buckingham Palace te verblijven. Alleen koning George IV gebruikte het kasteel als hoofdverblijfplaats. De huidige Britse Koninklijke familie verblijft echter regelmatig in het al 900 jaar bewoonde Windsor Castle.

 

St. George’s Chapel met graven Een bijzonder onderdeel van het grote complex is de St. George’s Chapel die rond 1500 gebouwd is en door toeristen bezocht mag worden. De bouw ving aan in de tijd van Eduard IV en werd voltooid onder Hendrik VIII. De kapel is gebouwd in de zogenaamde perpendicular style. Perpendicularis betekent loodrecht en slaat op de kenmerkende verticale lijnen van deze laat gotische bouwstijl met pijlers zonder kapitelen die overgaan in ingewikkelde gewelven. Veel kathedralen van Engeland zijn grotendeels gebouwd in deze stijl die in ongeveer 1350 volgde op de rijker versierde decorated stijl en in het begin van de zestiende eeuw overging in de Tudor stijl. In de kapel en ook daar onder bevinden zich de graven van Britse monarchen.

 

Veel verloren door grote brand In november 1992 brak in Windsor Castle een brand uit die veel schade aanrichtte aan honderd zalen en salons. Ook stortte een middeleeuws dakgebint in en gingen grote schilderijen verloren omdat ze niet op tijd konden worden verplaatst door de mensen van de koninklijke huishouding en het leger. De rook bracht veel schade toe aan de inboedel met onder meer historisch meubilair, schilderijen en tapijten. De brand was ontstaan doordat een gordijn vlam vatte. De restauratie heeft vijf jaar geduurd en kostte 36,5 miljoen pond sterling dat voor een groot deel werd bijeengebracht door de entreeprijs van het publiek dat delen van het kasteel bezocht.

 

Tamelijk recente huwelijken van prins Edward en prins Charles In het kasteel vonden rond de eeuwwisseling twee belangrijke huwelijken plaats.

 

Prins Edward Op 19 juni 1999 trouwde prins Edward met Sophie Rhys-Jones. Aan hen werden ter gelegenheid daarvan de erfelijke titels van graaf en gravin van Wessex verleend. Prins Edward is het vierde kind van Elizabeth II en prins Philip.

 

Prins Charles Op 9 april 2005 werd het huwelijk voltrokken tussen prins Charles en Camilla Parker Bowles. Daarvoor werd het kasteel met 35.000 narcissen versierd. In totaal waren 2000 gasten aanwezig. Prins Charles is het oudste kind van Elizabeth II en prins Philip en trouwde na een scheiding van Diana Spencer voor de tweede keer.


Welke bezienswaardigheden heeft londen.
Windsor Castle, Kensington Palace, Tower Bridge, Tower of London, Palace of Westminster, Big Ben, Bank of England Museum, British Library, British Museum, Imperial War Museum, Leighton House Museum, London Transport Museum, Madame Tussauds, National Gallery, National Portrait Gallery, Natural History Museum, Saatchi Gallery, Science Museum, Sherlock Holmes Museum, Sir John Soane's Museum, 18 Stafford Terrace, Tate Britain, Tate Modern, Victoria and Albert Museum

 

London 360 vanaf St Pauls`Cathedral.

Informatie over de bezienswaardigheden in Londen 2014. Londen is dé ideale bestemming voor een stedentrip in 1 dag of een paar dagen.


© 2015 - 2018 dagtriplonden.nl.