Een bezoek aan de beroemde Westminster Abbey is tijdens je city trip naar Londen zeker een must!.

Westminster Abbey 2018.Londen trip menu

Goedkoopste lickets.
Goedkoopste lickets.Goedkoopste lickets.Welkom bij Dagtrip Londen de laatste update was op

Tijdens kerkdiensten is Westminster Abbey gesloten voor bezichtiging. Midden in Londen staat de prachtige koningskerk Westminster Abbey. Dit nationale monument bestond al in 960, maar kreeg pas enige betekenis door Willem de Veroveraar. Hij liet zicht hier in 1066 tot koning kronen. Sindsdien is de Westminster Abbey de koningskerk van het land. In totaal werden hier inmiddels 38 koningen gekroond. Hendrik III liet halverwege de 13e eeuw een deel van de oude abdij slopen en een nieuwe, grotere abdij bouwen in anglo-Franse vroeggotische stijl. Dat is grotendeels de kerk die we nu nog zien. Overigens zitten er vijf eeuwen tussen de eerste steenlegging van Hendrik III en de bouw van de huidige torens door Nicholas Hawksmoor, een leerling van Christopher Wren.

 

Westminster Abbey is één van de meest bekendste en belangrijkste kerken in het Verenigd Koninkrijk. De bouw van de kerk begon omstreeks 1050 en is daarna meerdere malen uitgebreid of verbouwd. Het grootste gedeelte van Westminster Abbey stamt uit de periode van 1245 tot 1277, toen Henri III het ombouwde tot een Gotische kerk. De meest karakteristieke toevoeging stamt uit de jaren 1722 tot 1745. In deze periode zijn de twee torens gebouwd die Westminster Abbey zo herkenbaar maken.


Westminster Abbey Toppers.


De Westminster Abbey.

Wilt u Westminster Abbey bezoeken? Lees hier alle informatie en wetenswaardigheden over de koningskerk Westminster Abbey in Londen. De Westminster Abbey Sinds het jaar 1066 zijn bijna alle Engelse vorsten in Westminster Abbey gekroond en de meesten werden hier na hun dood ook bijgezet. Aristocraten vonden in de zijkapellen hun laatste rustplaats en beroemde schrijvers en dichters kregen hun Poets' Corner. Uiteindelijk kregen vele groten uit Engeland de eer om hier begraven te worden. Er zijn tegenwoordig zo'n 3000 graven en 600 monumenten in Westminster Abbey. Om de Westminster Abbey te mogen betreden moeten toeristen zo'n £15,00 betalen. De toegang tot de naastgelegen vijfhonderd jaar oude St. Margareth Church is wel gratis. Het huidige gebouw van Westminster Abbey is overigens ongeveer 700 jaar oud.

 

De Houses of Parliament en de Big Ben Londen westminster In de Houses of Parliament, ook wel Palace of Westminster genoemd, zetelen zowel het Hogerhuis als het Lagerhuis. Het uitzicht vanaf de Westminster Bridge over de Theems op de parlementsgebouwen en de klok Big Ben is een icoon van Londen. In bijna iedere film die zich in Londen afspeelt wordt dit beeld gebruikt. De Westminster Bridge vindt u bij Metro Station Westminster. Beroemde bezienswaardigheden aan de parlementsgebouwen zijn de Big Ben, Westminster Hall (stamt gedeeltelijk uit de Normandische tijd) en het Hoger- en Lagerhuis in het centrale gedeelte van de parlementsgebouwen. U kunt als bezoeker het Hoger- en Lagerhuis bezoeken. Ga gewoon in de rij staan als het parlement bijeen komt, links voor het Lagerhuis en rechts voor de House of Lords. Het vragenuurtje ("Question Time") is het meest levendig. Als u buiten de zitting een rondleiding door de parlementsgebouwen wilt kunt u een kaartje kopen.

 

De Jewel Tower Londen westminster De Jewel Tower is naast de Westminster Hall het enige gebouw dat nog over is van het middeleeuwse Palace of Westminster. U vindt het gebouw tegenover de Houses of Parliament. Edward III gebruikte de toren nog om zijn kostbaarheden in op te slaan.

 

Op de andere oever van de Theems ligt de meest populaire attractie van Londen, de London Eye. Behalve de London Eye zijn hier veel meer attracties. Zo kunt u naar Shrek's Adventure, griezelen in de London Dungeon, het Sealife Aquarium en er zijn speedboten waarmee u op de Theems kunt scheuren.

 

De luxe hotels in Westminster Vlakbij de bezienswaardigheden van Westminster liggen een een aantal uitstekende luxe hotels. Het vijfsterrenhotel The Royal Horseguards ligt tussen de Theems en Trafalgar Square in Westminster. Het hotel wordt als uitstekend beoordeeld door haar gasten. Het restaurant van dit hotel is bekroond met een AA Rosette.

 

De hotels met uitzicht op de Houses of Parliament Het mooiste uitzicht op Westminster heeft u aan de overkant van de Theems in de wijk Lambeth. Over de Theems heeft u immers een vrij uitzicht op de Houses of Parliament en de Big Ben. Zo liggen het nieuwe Park Plaza Westminster Bridge en het viersterrenhotel Park Plaza County Hall net over de Westminster Bridge, tegenover de Houses of Parliament. Vanuit het vijfsterrenhotel London Marriott Hotel County Hall heeft u een prachtig op de Houses of Parliament, de Big Ben en de rivier de Theems. Dit luxe hotel beschikt o.a. over een sauna, wellness centre, jacuzzi, een zwembad en familiekamers.


Westminster Abbey Toppers.


Architectuur.

Het absolute hoogtepunten van Londen! De Westminster Abbey spreekt tot de verbeelding. Voorgevel van de kathedraal van Westminster in Londen Voorgevel In 1894 benoemde kardinaal Vaughan, de derde aartsbisschop van Westminster, John Francis Bentley als architect van de te bouwen kathedraal. De architect kreeg de opdracht dat de nieuwe kerk niet mocht lijken op de nabijgelegen Westminster Abbey. Daarom opteerde Bentley, die eerder vooral gebouwen in Victoriaanse stijl had ontworpen, voor deze opdracht voor de Byzantijnse stijl. Bentley zou zich voor zijn ontwerp hebben laten inspireren door de vroegchristelijke kerken in het Middellandse Zeegebied. De architect maakte een rondreis langs primitieve kerken om mogelijke ideën op te doen voor de bouw van de kerk.

 

De buitenkant van het gebouw bestaat uit rode baksteen afgewisseld met steen uit Portland. Meer dan honderd verschillende soorten marmer werden gebruikt voor de versiering van het interieur van de kathedraal, en prachtige marmeren zuilen ondersteunen het baldakijn boven het altaar. Mooie Byzantijnse mozaïeken bekleden de kapellen en het gewelf van het tabernakel.

 

De friezen van Eric Gill, die de kruisweg uitbeelden, zijn wereldberoemd en zijn op zich een bezoek aan de kerk waard. Je mag ook niet vergeten een bezoek te brengen aan de zevenentachtig meter hoge klokkentoren, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de stad.

 

Muziek Een andere reden om de kathedraal van Westminster te bezoeken is om een van de muziekconcerten bij te wonen. Het koor van de kathedraal staat bekend als een van de beste ter wereld en de orgelconcerten zijn ook absoluut de moeite waard.


Westminster Abbey Toppers.


Westminster Abbey bezoeken.

Westminster Abbey is één van de meest bekendste en belangrijkste kerken in het Verenigd Koninkrijk.Westminster Abbey bezoeken De Westminster Abbey is van maandag t/m zaterdag voor bezichtiging geopend. Op zondagen vinden er uitsluitend kerkdiensten plaats. Mede vanwege de toestroom van vele bezoekers is het aan te raden om tenminste een halve dag uit te trekken wanneer u de Westminster Abbey van binnen wil bezichtigen. Eenmaal binnen kunt u verschillende oude graven, gedenkstenen, beelden van heiligen, meesterwerken en de grootste Mariakapel van Engeland bekijken. Buiten de Westminster Abbey is nog een grote kruidentuin, de College Garden. Deze inmiddels 900 jaar oude kruidentuin in Engelse stijl is echter alleen op dinsdag en donderdag te bezoeken. Wilt u Westminster Abbey bezoeken? Bekijk meer informatie en de openingstijden op de office website van Westminster Abbey.


Welke bezienswaardigheden heeft londen.
Windsor Castle, Kensington Palace, Tower Bridge, Tower of London, Palace of Westminster, Big Ben, Bank of England Museum, British Library, British Museum, Imperial War Museum, Leighton House Museum, London Transport Museum, Madame Tussauds, National Gallery, National Portrait Gallery, Natural History Museum, Saatchi Gallery, Science Museum, Sherlock Holmes Museum, Sir John Soane's Museum, 18 Stafford Terrace, Tate Britain, Tate Modern, Victoria and Albert Museum

 

London 360 vanaf St Pauls`Cathedral.

Informatie over de bezienswaardigheden in Londen 2014. Londen is dé ideale bestemming voor een stedentrip in 1 dag of een paar dagen.


© 2015 - 2018 dagtriplonden.nl.