Informatie over de bezienswaardigheden in Londen 2014. Londen is dé ideale bestemming voor een stedentrip in 1 dag of een paar dagen.

Een dagtrip naar De Tower Bridge.Londen trip menu

Goedkoopste lickets.Goedkoopste lickets.Goedkoopste lickets.Welkom bij Dagtrip Londen de laatste update was op

De Tower Bridge is een in 1894 voltooide brug over de rivier de Theems in Londen en tegenwoordig een toeristische attractie. Hij ligt naast de Tower of London, waaraan hij ook zijn naam dankt. De Londense Tower Bridge is een van de meest herkenbare bruggen in de wereld. Zijn Victoriaanse gotische stijl komt voort uit een wet die dwong de ontwerpers een structuur te bedenken die in harmonie zou zijn met de omgeving van de Tower of London. Plannen voor de Tower Bridge werden rond 1876 bedacht, toen in het oosten van Londen het zeer druk was en een brug over de Theems in dat gebied van de stad een noodzaak leek. Het zou nog acht jaar duren en tal van discussies over het ontwerp voor de bouw van de brug begon. De brug, ontworpen door stadsarchitect Horace Jones in samenwerking met John Wolfe Barry, zou uiteindelijk in 1894 worden afgerond. Vijf aannemers en bijna 450 werknemers waren betrokken bij de bouw van de 265 meter lange brug. Het kostte 11.000 ton staal om het raamwerk te bouwen. Op dat moment hadden veel mensen een hekel aan haar Victoriaanse Gotische ontwerp gekregen, maar na verloop van tijd de brug werd een van de bekendste symbolen van Londen.

Londen Toppers.


Nog meer leuke bezienswaardigheden Architectuur, parken en pleinen in Londen.

De Tower Bridge is een in 1894 voltooide brug over de rivier de Theems in Londen en tegenwoordig een toeristische attractie. De werking van de Tower Bridge. Tower Bridge opent doordat de platforms van de brug omhoog gaan. De nabijheid van de haven en de locatie in de richting van de zee die voor de brug om de doorgang van grote vaart door te laten. Vandaar de beslissing voor een ​​beweegbare brug die kan worden geopend om bootverkeer tegemoet te komen. Het mechanisme om de brug te openen is verborgen in de twee torens. Tot 1976, toen het mechanisme werd geëlektrificeerd, werd stoomkracht gebruikt om water te pompen in hydraulische accu's die de motoren aangedreven. Elk deck is meer dan 30 meter breed en kan worden geopend om een ​​hoek van 83 graden. Bij het openen van de brug heeft een speling van bijna 45 meter. Vroeger was het bijna 50 keer per dag geopend, maar tegenwoordig is het slechts ongeveer 1.000 keer per jaar verhoogd. Tower Bridge bij nacht Brug liften zijn vooraf gepland (voor cruiseschepen, enz.) zodat bezoekers op de website van de brug kunnen kijken om te weten wanneer de brug open gaan en sluit.

 

Een bezoek aan de Tower Bridge. Het nemen van foto's van de Tower Bridge is een favoriete Londense toeristische activiteit, maar u kunt ook de brug in gaan, waar u een prachtig uitzicht over Londen heeft vanaf de loopbrug tussen de twee brugdelen en de torens zult hebben. Binnen de brug is de Tower Bridge Exhibition, een weergavegebied dat de loopbrug en de twee beroemde torens waar u de Victoriaanse machinekamer kunnen waarnemen omvat. Bezoekers kunnen leren over de geschiedenis van de brug via foto's, films en andere media.


Londen Toppers.


Geschiedenis.

Tower Bridge is de bekendste brug van Londen. Het is gebouwd in 1894 en genoemd naar de naastgelegen Tower of London.Geschiedenis Tower Bridge, Londen De Tower Bridge In 1876 concludeerde men dat het oostelijke deel van Londen te druk was geworden en dat een brug over de Theems in dit deel van de stad noodzakelijk was om de verkeersdrukte onder controle te krijgen. Acht jaar en vele discussies over het ontwerp later werd de bouw van de nieuwe brug aangevat.

 

De brug, die werd ontworpen door de stadsarchitect Horace Jones in samenwerking met John Wolfe Barry, zou uiteindelijk in 1894 voltooid zijn. Vijf aannemers en bijna 450 werknemers waren betrokken bij de bouw van de 265 meter lange brug. Voor het geraamte werd maar liefst 11.000 ton staal gebruikt. Indertijd waren er veel mensen gekant tegen het Victoriaans-gotische ontwerp maar na verloop van tijd werd de brug een van de meest iconische symbolen van Londen.

 

Mechaniek. De nabijheid van de haven en de ligging aan de oostkant van de stad in de richting van de zee zorgde ervoor dat grote schepen langs de brug moesten kunnen passeren. Vandaar dat de beslissing werd genoemen om een balansbrug te maken die kan geopend worden ter accommodatie van de scheepvaart. Het mechanisme om de brug te openen is verborgen in de torens. Tot in 1976, toen het mechanisme geëlektrificeerd werd, maakte men gebruik van stoomkracht om water te pompen in hydraulische accumulatoren die de machines aandreven.

 

Elk brugdek is meer dan 30 meter breed en kan geopend worden tot een hoek van 86 graden. Volledig geopend kunnen er schepen door met een hoogte van bijna 45 meter. Vroeger werd de brug zo'n vijftig keer per dag geopend maar tegenwoordig opent ze maar een duizendtal keer per jaar. De tijden waarop de brug opengaat zijn op voorhand ingepland (ten behoeve van de doortocht van cruiseschepen en dergelijke) zodat men enkel de website hoeft te raadplegen om te weten te komen wanneer de brug wordt opgehaald.


Londen Toppers.


De Tower Bridge bezoeken.

De Londense Tower Bridge is een van de meest herkenbare bruggen in de wereld. Zijn Victoriaanse gotische stijl komt voort uit een wet die dwong de ontwerpers om een structuur die in harmonie is met de omgeving zou creëren Tower of London. Wie meer wilt weten over deze bijzondere brug van Londen kan terecht op de Tower Bridge Exhibition en de Tower Bridge Experience. Hoogtepunt van de experience is het voetpad over de brug op 42 meter. Dit voetpad is niet zomer een voetpad, je loopt op glas waardoor je een prachtig uitzicht hebt op het verkeer wat onder je door rijdt en uiteraard ook op Londen en de rivier de Thames. Het glazen voetpad strekt zich niet uit over de volledige brug maar over een strook van 11 meter bij 180 centimeter. De aanleg van het voetpad heeft maar liefst 1 miljoen pond gekost en die hoge kosten zijn vooral te danken aan de speciale glasblokken van 530 kilo die gebruikt zijn voor het voetpad. Die blokken moeten ijzersterk zijn want je wilt natuurlijk niet dat het glas breekt als je eroverheen loopt.

 

Na een bezoek aan de tentoonstelling en het voetpad op 42 meter hoogte kun je nog een bezoek brengen aan de Victoriaanse machinekamers van de brug bekijken. Hier staan nog de oorspronkelijke stoommachines die nodig waren voor de bediening van de brug.

 

Bij mooi weer is de Tower Bridge een goed vertrekpunt voor een uitgebreide wandeling langs de zuidoever van de Theems tot aan Westminster Bridge. Langs de Theems zijn ook vele restaurants met uitzicht naar de Tower Bridge. Zo kunt u bijvoorbeeld heerlijk Italiaans eten bij restaurant Strada. Onder het genot van een heerlijk diner en goed wijntje geniet u dan volop van het uitzicht naar de Tower Bridge.


Welke bezienswaardigheden heeft londen.
Windsor Castle, Kensington Palace, Tower Bridge, Tower of London, Palace of Westminster, Big Ben, Bank of England Museum, British Library, British Museum, Imperial War Museum, Leighton House Museum, London Transport Museum, Madame Tussauds, National Gallery, National Portrait Gallery, Natural History Museum, Saatchi Gallery, Science Museum, Sherlock Holmes Museum, Sir John Soane's Museum, 18 Stafford Terrace, Tate Britain, Tate Modern, Victoria and Albert Museum

 

London 360 vanaf St Pauls`Cathedral.

Informatie over de bezienswaardigheden in Londen 2014. Londen is dé ideale bestemming voor een stedentrip in 1 dag of een paar dagen.


© 2015 - 2018 dagtriplonden.nl.