Informatie over de bezienswaardigheden in Londen 2014. Londen is dé ideale bestemming voor een stedentrip in 1 dag of een paar dagen.

Dagtrip naar Londen in 2018.Londen trip menu

Goedkoopste lickets.Lexa.Goedkoopste lickets.Goedkoopste lickets.Welkom bij Dagtrip Londen de laatste update was op

Het openbaar vervoer in Londen. Reizen in Londen kan soms moeilijk zijn, vooral met de auto, de gemiddelde snelheid van het verkeer in het centrum van Londen ligt op slechts 10 mijl per uur. Londen is naast de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk ook de cultuurhoofdstad van het land. In de stad vind je ontzettend veel musea die de moeite waard zijn. Sommige musea zijn zo groot dat je een hele dag nodig hebt om de gehele collectie te bekijken. Om te voorkomen dat je je verblijf in Londen alleen maar spendeert in musea moet je vooraf duidelijk voor jezelf bepalen welke musea je wilt bezoeken. Bij een groter museum kun je dan het beste vooraf een keuze maken van wat je wel en niet wilt zien. Op die manier blijft er nog tijd over om van de stad zelf te genieten. De meeste musea zijn geopend vanaf een uur of tien 's morgens tot vijf of zes uur 's avonds. Met name de kleinere musea kennen één sluitingsdag per week. Tijdens en rondom Kerst en Oud&Nieuw kennen de musea vaak ook een aantal dagen dat ze niet geopend zijn. Bekijk daarom vooraf goed naar de bezoekersinfo die terug te vinden is op de diverse officiële museum sites. Om een keuze te maken uit ruim 240 musea die de stad Londen beschikbaar heeft


Londen Toppers.


Museum Toppers.

Madame Tussauds Het wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds is een begrip in Londen. Dagelijks gaan duizenden bezoekers kijken naar de wassen kopieën van beroemde zangers, acteurs, sporters en andere bekendheden. Het nadeel van de populariteit van Madame Tussauds zijn de lange wachtrijen die er staan om binnen te raken. Toen wij in de meivakantie Madame Tussauds in Londen wilden bezoeken stond er een rij met een wachttijd van maar liefst anderhalf uur. SKIP THE LINES! Wat wij daarom iedereen aan zouden willen raden is om de tickets voor Madame Tussauds vooraf via internet te reserveren. Dat kan onder andere via TicketBar Londen, die ook nog eens enkele euro's korting per persoon geven.

 

The British Museum Al in 1753 werd het Britse Museum opgericht om de wereld een kijkje te geven in de roemrijke geschiedenis. De arts Hans Sloane had zeer welgestelde patiënten die hem zo nu en dan iets bijzonders schonken. Hierdoor begon hij te verzamelen. Tegen de tijd dat hij overleed bestond zijn persoonlijke collectie uit ongeveer 71.000 objecten. Dit alles is tegenwoordig terug te zien in dit indrukwekkende museum. Door de diversiteit maak je als het ware een reis door de wereld. www.britishmuseum.org

 

Natural History Museum Eigenlijk alles omtrent ontwikkelingen, de geschiedenis en de toekomst van onze planeet staat hier centraal. Daarnaast zijn er diverse wetenschappelijke erfenissen te bestuderen en maak je kennis met bijzondere flora en fauna waarvan je van sommige het bestaan nooit hebt kunnen vermoeden. Kortom er is voor zowel jong als oud veel te ontdekken in dit prachtige en tevens grootste natuurhistorisch museum van het Verenigd Koninkrijk. www.nhm.ac.uk

 

Victoria and Albert Museum Aan de Cromwell Road in Londen staat het zeer indrukwekkende en zeer ruim bemeten Victoria and Albert Museum. Het museum staat geheel in het teken van kunst en design. Daarnaast is er veel ruimte voor educatie en creatieve uitdagingen. Door de diversiteit aan onderwerpen sta je toch vaak even stil bij collecties waarbij je meegetrokken wordt in de gedachtegang van de ontwerpers. In veel opzichten is een bezoek aan dit Victoria and Albert Museum een leerzame ervaring. www.vam.ac.uk

 

Imperial War Museum In een voormalig psychiatrisch instituut huisvest tegenwoordig dit veel bezochte oorlogsmuseum. Door middel van schilderijen, beeldmateriaal, voorwerpen, voertuigen, wapens en kleding wordt je wegwijs gemaakt in de oorlogsgeschiedenis vanaf de Eerste Wereldoorlog. Sommige onderwerpen worden op een zeer aangrijpende wijze tentoongesteld. www.iwm.org.uk

 

Science Museum Het pand aan de Exhibition Road, waarin het Science Museum zich bevindt, telt meer dan veertig zalen. Allerlei aspecten uit de wetenschap worden hier op bijzondere wijze behandeld. Ook vraagstukken over je eigen identiteit behoren tot de onderwerpen die gecategoriseerd zijn in onder andere kunst, energie, milieu, geneeskunde, biologie, ruimte en transport afdelingen. Ook voor leergierige kinderen of kinderen die graag op ontdekking gaan is dit een top museum. www.sciencemuseum.org.uk


Londen Toppers.


Londen biedt meer dan tweehonderd musea.

Londen biedt meer dan tweehonderd musea, variërend van groot en befaamd tot aan kleine onbekende musea. Wie Londen bezoekt die ontkomt er bijna niet aan om tenminste één of twee musea te bezoeken, tenzij er een totale desinteresse in musea, geschiedenis of cultuur is. Het voordeel dat er zoveel musea zijn is dat de drukte over het algemeen goed gedoseerd is. Er is wat betreft populariteit natuurlijk wel het nodige verschil tussen de musea, maar vanwege het brede aanbod verspreid het publiek zich over het algemeen goed.

 

Gratis Het leuke aan Londen is dat de belangrijkste musea vrijwel altijd gratis toegankelijk zijn. Het gaat om de nationale musea die eigenlijk door de overheid gesponsord worden. De filosofie achter de gratis toegang is dat de impuls die het toerisme daardoor krijgt meer oplevert dan het vragen van entree. Let op, want de gratis entree geldt meestal niet voor de tijdelijke exposities die in de betreffende musea gehouden worden. Onder de gratis musea vallen onder andere de British Library, de National Gallery, het Natural History Museum, het Science Museum, het British Museum, Tate Modern en Tate Britain.

 

 


Londen Toppers.


10 kleine musea in Londen.

Londen heeft de beste musea ter wereld. The British Museum en Tate modern mag je bijvoorbeeld echt niet missen. Maar het kan ook anders. Deze musea zijn klein maar fijn, erg fijn als je even weg wilt uit de drukte. Een aantal van deze musea is hilarisch, anderen juist weer ronduit vreemd. Maar in ieder geval wel bijzonder én vaak ook nog gratis te bezoeken.

 

1. Cartoon museum Niets leuker dan lachen om Britse cartoons. In dit museum vind je de leukste cartoons uit de Engelse geschiedenis. Je ziet er briljante spotprents uit de Tweede Wereldoorlog (tsja, Churchill vroeg er toch een beetje om), tot satire met Tony Blair, George Bush en andere hedendaagse politici in de hoofdrol. De bovenste etage is leuk voor grote en kleine kinderen, want hier vind je kinderstriphelden als Rubert de beer. In de museumwinkel koop je bijzondere kaarten en boeken.

 

2. Dickens museum De bekendste schrijver uit Londen verdient zeker een eigen museum. je moet wel even zoeken naar zijn geboortehuis, waarin inmiddels het museum huist. Nadat je op de bel hebt gedruk en naar binnen bent gewandeld, waan je je weer in Victoriaanse tijden met de manuscripen, meubels en brieven van Dickens.

 

3. Florence Nightingale Museum Florence Nightingale is wereldwijd een begrip. Zij zette zich haar hele leven in voor de zieken en zwakken en vocht voor een betere gezondheidszorg in Engeland. Nightingale staat dan ook bekend als één van de eerste vrouwelijke sociale hervormers van Groot-Brittannië. In het museum dat voor haar is ingericht zijn haar bezittingen, brieven en portretten te bekijken.

 

4. Fan museum Oprecht een klein museum, want het heeft slechts twee kamers! En deze twee kamers zijn tot de nok toe gevuld met waaiers: 3500 antieke waaiers. Je ziet er zelfs een paar bijzondere exemplaren uit de elfde eeuw. Geen fan van waaiers, maar wel van High Tea? Loop dan even door naar de Orangery, want hier kun je op zondag en dinsdag thee drinken.

 

5. Horniman Museum Als je de totempaal en de enorme opgezette walrus voor het museum ziet staan weet je meteen wat je binnen kunt verwachten: bijzonder leuke antropologische vondsten. Theehandelaar Frederick John Horniman verzamelde deze bijzondere collectie. Dit museum bezoek je gratis.

 

6. Rugby Museum Altijd al geïnteresseerd geweest in de typisch Engelse sport rugby? In dit museum zie je hoe rugby door de eeuwen heen aan populariteit won en waar de sport inmiddels allemaal wordt beoefend. De scrum-machine mag het hoogtepunt van het museum heten: hier meet je zelf je krachten.

 

7. Sherlock Holmes museum Of Holmes ook daadwerkelijk in de lederen fauteuil heeft gezeten en een pijp heeft gerookt, is onwaarschijnlijk. Maar het is wel voor te stellen hoe de bekendste Engelse detective erbij zat, pijnzend voor de openhaard. En verder nog meer echte 'Holmes' zaken in dit museum, dat een echte must is voor fans van de eerste, beroemde detective.

 

8. Apsley House & Wellington Arch Volkssport nummer één tijdens een oorlog is plunderen. En aangezien Groot-Brittannië in de 18de en 19de eeuw bijna niets anders deed dan oorlog voeren, zijn er dankzij menig plundering een hoop leuke kunstschatten, zoals schilderijen en juwelen, in Engeland beland. Lord Wellington, die de legers van Napoleon succesvol versloeg, is koploper als het gaat om veroverde kunstschatten. Het enorme standbeeld van Napoleon in het museum is bijvoorbeeld afkomstig van één van Wellingtons strooptochten. En voor de volledigheid mag je ook Wellingtons eigen lijkwade niet missen.

 

9. Churchill Museum Het Imperial War Museum in Londen is een bezoekje waard. Groot-Brittannië heeft immers menig oorlog op haar naam staan. Het Churchill Museum zit een beetje verstopt in het museum, maar waag er gerust een zoektochtje aan. Hier leer je Churchill echt water beter kennen, zie je vanalles over zijn jeugd en hoor je zijn beroemde speeches uit de luidsprekers galmen. Redelijk hilarisch: de tentoonstelling van Churchills half opgerookte sigaren.

 

10. Design Museum Houd je van architectuur, industrieel en grafisch ontwerp en multimedia? Dan is het Design Museum een aanrader! Je vindt er zo'n 3000 bijzondere ontwerpen, van het vroeger modernisme tot nu. De collectie vertelt het verhaal van de ontwerpen achter producten die we elke dag, heel normaal, gebruiken. Op de website van het museum kun je sommige exposities online bekijken.


Welke bezienswaardigheden heeft londen.
Windsor Castle, Kensington Palace, Tower Bridge, Tower of London, Palace of Westminster, Big Ben, Bank of England Museum, British Library, British Museum, Imperial War Museum, Leighton House Museum, London Transport Museum, Madame Tussauds, National Gallery, National Portrait Gallery, Natural History Museum, Saatchi Gallery, Science Museum, Sherlock Holmes Museum, Sir John Soane's Museum, 18 Stafford Terrace, Tate Britain, Tate Modern, Victoria and Albert Museum

 

London 360 vanaf St Pauls`Cathedral.

Informatie over de bezienswaardigheden in Londen 2014. Londen is dé ideale bestemming voor een stedentrip in 1 dag of een paar dagen.


© 2015 - 2018 dagtriplonden.nl.