Informatie over de bezienswaardigheden in Londen 2014. Londen is dé ideale bestemming voor een stedentrip in 1 dag of een paar dagen.

Big Ben 2018.Londen trip menu

Goedkoopste lickets.Lexa.Goedkoopste lickets.Welkom bij Dagtrip Londen de laatste update was op

Het openbaar vervoer in Londen. Reizen in Londen kan soms moeilijk zijn, vooral met de auto, de gemiddelde snelheid van het verkeer in het centrum van Londen ligt op slechts 10 mijl per uur. De klokkentoren van het Palace of Westminster. De officiele benaming is Saint Stephen's Tower is meer bekend als de Big Ben. De toren is een van de beroemdste bezienswaardigheden van Londen. De klok in de toren was 's werelds grootste toen het in het midden van de 19e eeuw werd geïnstalleerd. De naam Big Ben eigenlijk verwijst naar uurs klok van de klokken, de grootste van de klok vijf klokken. De andere vier worden gebruikt als kwartaal klokken. Er waren twee klokken gegoten als uursklok van de klokkentoren's. Een eerste, 16 ton wegende klok werd gegoten door John Warner en Zonen in 1856. Omdat de klokkentoren nog niet voltooid was, werd de klok tijdelijk in het Paleis Yard gehangen. De klok scheurde al snel, dus het was een herschikking in 1858 in de Whitechapel Bell Foundry als een klok van 13,5 ton. Helaas kort na deze klok in de klokkentoren werd geplaatst in juli 1859, het scheurde het alsnog. Deze keer, in plaats van nog maar eens herschikking van de klok, werd de scheur gerepareerd en werd er een lichtere hamer geplaatst om nog meer scheuren te voorkomen.

Londen Toppers.


De Big Ben in Londen.

Alles wat je moet weten over de Big Ben vind je op Alles over Londen!De Big Ben Klok,en de Wijzerplaat van de Big Ben kan je zien vanaf Parliament Square. Het uurklok werd waarschijnlijk vernoemd naar Benjamin Hall, de eerste commissaris van de Werken. Sommige bronnen beweren echter de klok werd vernoemd naar Benjamin Caunt, een Britse zwaargewicht bokskampioen.

 

Wie herkent niet het typische geluid van de Big Ben-klok? Een van de grootste en zwaarste klokken ter wereld. En natuurlijk vervult ook deze klok weer allerlei functies in de rijke Engelse tradities.

 

De klok De klok heeft een middellijn van 2,7 meter. Het gewicht van de klepel bedraagt 203 kilogram en het gewicht van de hele klok is maar liefst 13.195 kilo. De klok werd geïnstalleerd in 1858 en is afgestemd op een typische E-klank. Hoewel de klok zowel een slagklok als een luidklok is, beperkt hij zijn werk tot het slaan van de hele uren. Als luidklok heeft de Big Ben slechts een traditionele taak: het slaan van het aantal levensjaren van de koning tijdens diens uitvaart. Overigens werd van de beperkte taak afgeweken in 2012, toen de Big Ben luidde vanwege de opening van de Olympische Spelen. De klok is vernoemd naar de initiatiefnemer van de bouw van de klokketoren, Benjamin Hall.

 

De klok was de grootste in de wereld en is nog steeds de grootste in Groot-Brittannië. De wijzerplaten hebben een diameter van bijna 25ft (7,5 m). De urenwijzer is 9ft of 2,7 m lang en de minutenwijzer meet 14ft (4.25m) lang. De klok staat bekend om zijn betrouwbaarheid, heeft het zelden mis tijdens zijn lange levensduur. Zelfs na de nabijgelegen Lagerhuis werd verwoest door bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog, de klok bleef slaan. Het mechanisme van de klok, ontworpen door Edmund Beckett Denison, heeft een opmerkelijke nauwkeurigheid. Tarief van de klok wordt bijgesteld door simpelweg het toevoegen van kleine een pence op de schouder van de slinger.


Big Ben Toppers.


De geschiedenis van de toren.

Hier lees je alle informatie over the Big Ben in London, het bezoekadres, de openingstijden en alle weetjes over Big Ben zelf!De toren werd gebouwd tussen 1843 en 1858 als de klokkentoren van het Palace of Westminster. Het paleis is nu beter bekend als de Houses of Parliament De klokkentoren stijgt 316ft hoog (96m) en bestaat uit een 200ft (61m) hoge bakstenen schacht bekroond door een gietijzeren ingelijst spits. De wijzerplaten zijn 180ft / 55m boven het maaiveld.

 

The Chimes De eerste BBC radio-uitzending van de Big Ben klokkenspel was op New Year's Eve, 1923. Later werden permanent microfoons geplaatst in de toren, en het geluid van de Big Ben werd een vertrouwd iemand aan de luisteraars, en van grote betekenis tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen werd het klokkenspel een symbool van hoop en de thuisbasis van BBC World Service had luisteraars over de hele wereld. De beste tijd om deBig Ben te zien is 's nachts, wanneer de klok gezichten worden verlicht, net als de gevel van het Paleis van Westminster met uitzicht op de Thames. Het effect van Westminster Bridge aan de andere oever van de Thames kan zijn adembenemend.

 

De Big Ben in Londen heet voortaan officieel Elizabeth Tower. Het Britse Lagerhuis heeft dit besloten, als eerbetoon aan koningin Elizabeth die dit jaar 60 jaar op de troon zit. De naam Big Ben zal waarschijnlijk niet verdwijnen, want het is een bijnaam voor de toren die eigenlijk Clock Tower heet en in de 19e eeuw werd gebouwd.

 

De Clock Tower werd gebouwd als onderdeel van het nieuwe ‘Palace of Westminster’, de zetel voor het Britse parlement, nadat het oude gebouw van het parlement was verwoest door een brand in 1834. Het nieuwe ‘paleis’ werd gebouwd in neogotische stijl en de toren kreeg aan alle vier zijdes een klok, wat uniek was voor die tijd. Verder werden er meerdere bellen geplaatst in de toren, die geluid werden om de tijd aan te geven. Het bouwwerk was in 1859 klaar voor gebruik en werd geopend.

 

Het was gebruikelijk dat alle bellen een naam kregen. De grootste bel werd naar Sir Benjamin Hall genoemd, omdat hij een belangrijke rol had gespeeld bij het overzien van de bouw van Westminster Palace. Deze Britse parlementariër werd vanwege zijn lengte Big Ben genoemd. Zijn naam werd gegraveerd aan de binnenkant van de klok. De bijnaam werd echter al gauw gebruikt voor de gehele Clock Tower.

 

Wonderbaarlijk genoeg overleefde de toren anderhalve eeuw aan oorlog en rampen. In 1976 leek het echter mis te gaan toen de klok, die bekend stond om zijn uiterst accurate tijdsmeting, midden in de nacht opeens begon te luiden. Dit was het gevolg van metaalmoeheid in het luidmechanisme. De angst bestond dat er veel schade in de toren was opgelopen en dat Big Ben naar beneden zou storten, dwars door de toren heen. Dit kon echter voorkomen worden door het vervangen van de gebroken metaaldelen.

 

Dat de naam nu veranderd wordt heeft te maken met het diamanten jubileum van koningin Elizabeth. Het hele jaar staat in het teken van allerlei festiviteiten en eerbetoon aan de vorstin, die de op één na langst regerende monarch ter wereld is.


Londen Toppers.


De geschiedenis van de Big Ben.

De Big Ben in Londen heet voortaan officieel Elizabeth Tower. De naam Big Ben zal waarschijnlijk niet verdwijnen, want het is een bijnaam.De geschiedenis van de Big Ben. In 1834 is men in Londen begonnen met de bouw van de klokkentoren van het Palace of Westminster. Nadat door een brand het oude gebouw van het parlement was verwoest besloot men dat het nieuwe Palace of Westminister een klokkentoren moest krijgen. De Big Ben dankt zijn naam aan de politicus Benjamin Hall welke nauw betrokken was bij de bouw van de klokkentoren, hij was tevens de persoon die met het idee kwam voor de bouw van de toren.

 

De grootste klok in de toren, de Big Ben, werd gesmeed op 10 april 1858 door de Whitechapel Bell Foundry in oost London. Het duurde ruim twee weken voordat de grote klok voldoende was afgekoeld om te worden vervoerd naar de toren aan de Theems. Nadat de toren in 1859 voltooid was werd de beroemde 13,5 ton wegende Big Ben klok geplaatst op een hoogte van 62 meter.

 

De grote Big Ben klok slaat alleen op de volle uren, de overige 3 momenten in het uur luiden de vier kleinere klokken rondom de Big Ben. Alleen op speciale gelegenheden doet de Big ben dienst als luidklok. Dit is vooral het geval bij een uitvaart van een Koning of Konigin. Bij het overlijden van het staatshoofd slaat de klok het aantal levensjaren van de overledene.

 

De laatste keer dat de Big Ben dienst deed als luidklok was in 1952, tijdens het overlijden van koning Georde VI sloeg de klok 56 keer. Een andere speciale gelegenheid waarop de Big Ben te horen was als luidklok was tijdens de inleiding van de Olympische Spelen op 27 juli 2012. Ook tijdens de jaarlijkse vuurwerkshow met oud en nieuw staat de Big Ben volop in het middenpunt.


Welke bezienswaardigheden heeft londen.
Windsor Castle, Kensington Palace, Tower Bridge, Tower of London, Palace of Westminster, Big Ben, Bank of England Museum, British Library, British Museum, Imperial War Museum, Leighton House Museum, London Transport Museum, Madame Tussauds, National Gallery, National Portrait Gallery, Natural History Museum, Saatchi Gallery, Science Museum, Sherlock Holmes Museum, Sir John Soane's Museum, 18 Stafford Terrace, Tate Britain, Tate Modern, Victoria and Albert Museum

 

London 360 vanaf St Pauls`Cathedral.

Informatie over de bezienswaardigheden in Londen 2014. Londen is dé ideale bestemming voor een stedentrip in 1 dag of een paar dagen.


© 2015 - 2018 dagtriplonden.nl.