Changing of the Guards bij Buckingham Palace is iets dat je niet mag missen tijdens je bezoek aan Londen.

Buckingham Palace 2018.Londen trip menu

Goedkoopste lickets.
Goedkoopste lickets.Goedkoopste lickets.Welkom bij Dagtrip Londen de laatste update was op

Iedereen kent het, maar de 'Changing of the Guards' blijft een fenomeen. Buckingham Palace Het Buckingham Palace in London is een indrukwekkende bezienswaardigheid. Het is de officiële residentie van de Britse monarch. Als bezoeker kun je zien of de koningin aanwezig is in het paleis of niet. Als ze er is, dan is de Koninklijke standaard gehesen en als ze er niet is, dan wappert de Union Jack vlag. Voor het paleis staat het Queen Victoria Memorial, waar veel toeristen en inwoners op af komen om anderen te ontmoeten. Sinds 1837 is Buckingham Palace de residentie van de Britse monarchen en koningin Victoria was de eerste die er woonde. In 1912 werd de voorgevel gemoderniseerd, in opdracht van koning Edward VII en tot op heden is deze voorgevel nog intact.

 

Het paleis is een symmetrisch en statig gebouw, waar jaarlijks veel ceremonieën worden gehouden. Voor toeristen is het interessant om de aflossing van de wacht te bekijken. Behalve in de winter, wanneer het om de dag gebeurt, wordt de wacht dagelijks afgelost met een ceremonie. Het is een eeuwenoude traditie en voor toeristen is dit een geweldige attractie. Ook een van de grootste klokkenverzamelingen bevindt zich in het Buckingham Palace, namelijk 356 stuks.

 

Buckingham Palace heeft zelfs een eigen postcode: SW1A 1AA. Verschillende delen van het Buckingham Palace zijn te bezoeken. Zo is het mogelijk om een beperkt aantal kamers te bezoeken als de koninklijke familie afwezig is in de zomer. Maar ook de Queen’s Gallery is te betreden, waar verschillende kunstwerken uit de koninklijke collectie hangen. Ook zijn er nog de Royal Mews, waar je de stallen van het paleis en een aantal koetsen kunt bekijken. Jaarlijks komen er 50,000 gasten naar Buckingham Palace die uitgenodigd zijn voor staatsbanketten, lunch, diner of recepties. Buckingham Palace is een van de bekendste bezienswaardigheden in heel London en het zou jammer zijn om juist deze attractie te missen.


Londen Toppers.


Queen’s Guard.

Een bezoek aan Buckingham Palace kan niet ontbreken bij een bezoek aan Londen. Vooral de Changing of the Guards moet je een keer gezien hebben.Ieder dag van april tot en met juli wordt rond de klok van 11:30 uur de Queen’s Guard afgelost tijdens de “Changing of the Guards”. Deze ceremonie is zeker de moeite waard om te bezichtigen, de entree is gratis. De volledige ceremonie duurt 45 minuten en is te bewonderen bij Buckingham Palace, het paleis van de Koningin van het Verenigd Koninkrijk. De wisseling van de wacht vind plaats binnen de omheining van Buckingham Palace op het voorplein en wordt begeleid door een blaasorkest. Wees er wel op tijd anders is de kans groot dat u derde of vierde rij staat waardoor u een stuk minder ziet!

 

Buiten het seizoen, wat loopt van april tot en met juli, vind de ceremonie om de dag plaats. In de maand oktober vindt de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace plaats on oneven dagen, in november op even dagen en op december op de oneven dagen. Deze data kunnen in de loop van de tijd gewijzigd zijn, controleer daarom altijd ter plekke bij het VVV of op de website changing-guard.com de actuele data om teleurstelling te voorkomen.

 

Horse Guards Parade De wisseling van de lijfwachten van de Koningin zijn te zien tijdens een aparte ceremonie. Deze vindt dagelijks plaats bij de Horse Guards Parace vlakbij Whitehall. De Horse Guards Parade duurt 25 minuten en hierbij marcheren de wachten van Hyde Park Corner, via Constitution Hill en The Mall naar de Horse Guards Parade. Het Wisselen van de Wacht bij de Horse Guards Parade vindt dagelijks plaats om 11:00 uur, op zondag begint de ceremonie om 10:00 uur. Deze data kunnen in de loop van de tijd gewijzigd zijn, controleer daarom altijd ter plekke bij het VVV of de website van Visit London de actuele tijden om teleurstelling te voorkomen.


Londen Toppers.


De Grand Entrance.

De officiële residentie van de Britse koningin is Buckingham Palace.De Grand Entrance van het paleis in Londen is normaal gesproken alleen bestemd voor hooggeëerd bezoek. Astronauten, staatshoofden en topsporters zijn naast de koningin de enigen die over deze drempel mogen stappen. Maar deze zomer versoepelt de regel tijdelijk. De tentoonstelling A Royal Welcome geeft bezoekers het gevoel dat ze het paleis binnenstappen op uitnodiging van de koningin.

 

Bij de ingang van Buckingham Palace staat een koets geparkeerd. Een rode loper leidt het paleis in. De curator van de tentoonstelling hoopt dat bezoekers zo nog meer het gevoel krijgen een speciale gast van de koningin te zijn. Naast de entree door de Grand Entrance is de gehele tentoonstelling gericht op deze bijzondere ontvangsten van de koningin.

 

De negentien ontvangstzalen die Buckingham Palace telt, zijn momenteel allemaal ingericht alsof er een staatsbezoek plaatsvindt. Hoogtepunt is de balzaal waar de staatsbanketten plaatsvinden. De grootste kamer van het paleis staat tijdens de tentoonstelling geheel in het teken van een groot staatsbezoek. De tafels zijn gedekt voor 170 man, met meer dan 2000 stuks zilverwerk en 23 tafelstukken.

 

Hiernaast krijgen bezoekers de mogelijkheid een blik achter de schermen te werpen. De voorbereidingen voor een staatsbanket nemen enkele maanden in beslag met verschillende teams. De tentoonstelling neemt je mee naar de werkkamer van de kledingmakers, waar ook enkele jurken te bewonderen zijn die de koningin droeg tijdens staatsbezoeken. En de tentoonstelling geeft een kijkje in de keukens, wijnkelders en voorraadkamers. Als laatste kun je nog de grote hoeveelheid juwelen en cadeau’s die de koningin heeft ontvangen tijdens staatsbezoeken bewonderen.


Londen Toppers.


Openbaar vervoer.

Buckingham Palace is een prachtig paleis in Londen. Openbaar vervoer Als je met het openbaar vervoer naar de wisseling van de wacht wilt reizen kun je het beste met de metro gaan. De metrostations St. James Park, Victoria Station en Green Park liggen in de buurt van Buckingham Palace. Vanaf één van deze metrostations loop je in ongeveer 5 tot 10 minuten naar de wisseling van de wacht.

 

Handig om te weten Website: Buckingham Palace Adres: Buckingham Palace Road, SW1A 1AA, London, UK Het wisselen van de wacht kunt u gratis bezichtigen. Voor rondleidingen door het paleis in augustus en september moet u wel betalen: £ 18,50, 5-16 jaar: £ 15,90


Welke bezienswaardigheden heeft londen.
Windsor Castle, Kensington Palace, Tower Bridge, Tower of London, Palace of Westminster, Big Ben, Bank of England Museum, British Library, British Museum, Imperial War Museum, Leighton House Museum, London Transport Museum, Madame Tussauds, National Gallery, National Portrait Gallery, Natural History Museum, Saatchi Gallery, Science Museum, Sherlock Holmes Museum, Sir John Soane's Museum, 18 Stafford Terrace, Tate Britain, Tate Modern, Victoria and Albert Museum

 

London 360 vanaf St Pauls`Cathedral.

Informatie over de bezienswaardigheden in Londen 2014. Londen is dé ideale bestemming voor een stedentrip in 1 dag of een paar dagen.


© 2015 - 2018 dagtriplonden.nl.